Navigatie TomTom rider 5 update probleem

Ja een oudje, TomTom rider 5 uit 2013...

Had vanaf 2019 moeite met updaten, tomtom home werkte niet goed in Windows 10 en door software wijziging in home stopte het updaten helemaal.
TomTom home deed voorheen de grote kaartupdate uitpakken op je pc en dan uploaden naar TomTom, ergens in oktober 2019 is dit gewijzigd en werd de update uitgepakt op het beperkte 4 gb geheugen van de tomtom zelf, en ja dat past dus niet want er staat al zo'n 3 gb aan kaarten op plus de update 2,6 gb totaal 5,6 en dat past dus niet op 4 gb.

Probleem software TomTom Home reageert niet....
In november 2019 bleek het oude tomtom home programma niet meer te werken en moest ik verplicht updaten, maar deze update mislukte. Na veel zoeken bleek dat de update zich in een nieuwe map installeerde: tomtom home 2, waardoor er ergens iets fout ging. Ook was er nog iets met foute update versie maar door opnieuw te installeren en aan te geven dat het in map 'tomtom home' moet leek het weer te werken.
Dus kleine updates werkte weer, al geeft het programma nog wel vaak een melding: tomtom home reageert niet.... Oplossing: in TomTom Home, onder Extra, Map share, map share voorkeuren, selecteer Beveiligingsniveau, kies LAAG, opslaan...

Nu leek alles goed te gaan met mijn oude tomtom rider tot dat er een grote kaart update kwam..... 2,6 GB.... niet genoeg ruimte op tomtom was de melding. Het oude tomtom home programma download op de pc en schreef dan weg naar tomtom, het nieuwe programma download naar tomtom en wil dan installeren, helaas heeft de oude tomtom niet genoeg ruimte, 3 gb aan kaarten op plus de update 2,6 gb totaal 5,6 en dat past dus niet op 4 gb.

Nu gaf tomtom wel aan: wis wat kaarten, maar je kan in tomtom alleen alle kaarten selecteren maar dan komt de melding dat zonder kaarten updaten niet mogelijk was.....

Oplossing grote kaart update
Toen heb ik in verkenner eerst maar een kopie gemaakt van alle bestanden op de tomtom....(als je via tomtom update maak heb je al een kopie).
Toen via verkenner op tomtom, in de map: western_europa, bestanden gesorteerd op grote, toen bestand cline.dat (1,2 Gb) t/m cphone.dat gewist, dit gaf genoeg ruimte om te updaten, maar vreselijk langzaam want downloaden op en uitpakken op de tomtom gaat erg traag.
Wel heel omslachtig maar het werkt gelukkig weer.... bij volgende grote kaart update zal het weer zo moeten.... ja...  in maart 2020 was er weer grote kaart update, na wissen van bestand cline.dat (1,2 Gb) t/m cphone.dat werkte de grote kaartupdate.

Een eerder probleem, tomtom home reageert niet, en er staan updates klaar!
Januari 2020 kleine updates werken niet meer, steeds dezelfde updates komen terug en melding er staan 44 updates klaar.

Diversen malen opnieuw tomtom home geïnstalleerd maar dat hielp niet.
Na wat dieper zoeken toch nog een instelling gevonden die het probleem oplost;
In tomtom home onder Extra, Map share, map share voorkeuren, selecteer Beveiligingsniveau, kies LAAG, opslaan...

Ga nu in home naar mijn TomTom updaten... en dat werkt. Na grote kaart updates zie ik soms tijdelijk de opmerking: je kaart is al enige tijd niet bijgewerkt, de map share tijdelijk niet beschikbaar, dit verdwijnt na enige tijd weer.

share 

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

 

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden, je sleutelt geheel op eigen risico!

Ervaring Yamaha FJR1300AE RP28 - Accu - Banden - LED - Verbruik - Periodiek Motor onderhoud RP23-RP28

Yamaha FJR1300 ABS RP04-RP13 - Accu - Motorbanden - Verbruik - Onderhoudsinterval RP04 RP08 RP11 RP13

FJR Specificaties & Kleuren 2001-2020 (SMX) Ultimate edition - FJR Foto's 2019 - Film overzicht - Kleppen stellen